Sunday, November 9, 2008

Lance Armstrong Foundation's new headquarters starts with recycling

Article from

Cyclist wanted to reuse existing building rather than starting from scratch:

"At the fence around the site of the Lance Armstrong Foundation building currently under construction, large concrete rectangles are stacked like dominoes next to tidy piles of long wooden beams. If you look closely at the designer's rendering for the $9.5 million project at 2201 E. Sixth St. you can see those concrete slabs, carefully removed from what was once a warehouse floor, serving as outdoor paving blocks. The long wooden planks will be reused. In all, more than 75 percent of the materials taken out of the building will be re-employed and at least half of what cannot be used will be recycled and salvaged."